Aan het einde van het jaar maken wij allemaal onze eigen goede voornemens. Meestal zijn dit doelen als meer afvallen, stoppen met roken of meer tijd met je familie doorbrengen. Aan het begin zijn we erg gemotiveerd om deze doelen te behalen, maar in de meeste gevallen is rond februari deze motivatie weer verdwenen. Het gevolg? Je valt weer terug in je oude gewoontes en doet niet meer je best om je doelen te bereiken. Ben jij het zat dat je elk jaar voornemens maakt waar je je niet aan kan houden? Lees dan snel deze blog waarin we jou onder andere tips geven voor het behalen van je goede voornemens en waar we je uitleggen waarom deze goede voornemens vaker mislukken.
Wat is de reden dat goede voornemens mislukken
Blue monday is in het algemeen de meest deprimerende dag van het jaar. Het jaar is slechts 3 weken bezig maar al je mooie doelen die je hebt opgesteld worden door je dagelijks leven ondermijnd. Maak je niet druk, je bent lang niet de enige want slechts 1 op de 6 goede voornemens worden nageleefd. Benieuwd hoe dit komt? Lees snel verder.
Slim of gewoon erg lui?
Als je aan het brein van de mens denkt , denk je misschien aan een slim en intelligent wezen. Helaas is dit niet volledig waar en is ons brein in sommige opzichten nogal lui. Ons brein gaat namelijk graag efficiënt met zijn energie om en kiest daarom in veel gevallen voor de kortste weg. Welke korte weg? De kortste weg naar de beloning! Wanneer dit wordt behaald ervaart het brein namelijk dopamine , het geluk stofje wat vrijkomt wanneer we iets al prettig ervaren en ons helemaal top door voelen.
Hierom mislukken je voornemens
Het behalen van genot zit soms in kleine dingen en wordt daardoor ook vaak onbewust ervaren. Voorbeelden van momenten waarop je dopamine ervaart zijn: Sporten, sex en succes. Dit zijn slechts enkele voorbeelden want bij het ontvangen van veel likes of het openen van een zak chips kan men ook al dopamine ervaren. Daardoor, is het aanleren van een nieuwe gewoonte , zoals gezond eten, niet gemakkelijk en zal je acties en je handelingen moeten veranderen om dit te kunnen bereiken. Dit klinkt makkelijker dan het daadwerkelijk is. Bovendien gebeurt 95% van wat we doen onbewust en kunnen we daardoor weinig invloed erop uitoefenen.
De 2 systemen in je hoofd
We doen dus maar 5% van ons gedrag bewust. Dat komt doordat wij over 2 verschillende systemen in ons hoofd beschikken namelijk het Snelle en Langzame systeem. Om uit te leggen hoe dit werkt gebruiken we het onderstaande voorbeeld.
Als je denkt over wat je vanavond gaat eten vraag je je al snel af welke ingrediënten je in huis hebt en wat je daarmee kan maken. Meestal zoek je dan een recept op en ga je dit bereiden als avondeten. Dit voorbeeld geeft goed het langzame systeem aan. Dit systeem is goed in het maken van wel overwogen en rationele beslissingen
Loop je echter om 18:00 in de supermarkt rond met honger en wil jij zo snel mogelijk iets eten? Dan zal jij eerder voor een kant en klaar maaltijd kiezen en kijken of je ergens een snelle hap kunt vinden. In deze situatie is je snelle systeem aan het werk.
Met deze 5 stappen houd jij je goede voornemens vol!
Je snapt nu beter hoe je grijze massa werkt. We kunnen nu dus kijken naar de belangrijkste vraag: “Hoe kan ik mijn goede voornemens volhouden?”. Nou, dit kun je het beste bereiken door heel bewust je voornemens op te stellen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je op die manier het beste je voornemens kan volhouden. Hieronder staan 5 stappen om dit te doen.
Stap 1: Creëer noodzaak
Het eerste wat je doet is het creëren van een noodzaak. Mensen die bereid zijn om te veranderen zijn het meest succesvol en daardoor is het nodig om een noodzaak te creëren. Pak als eerste een pen en papier en beantwoord de onderstaande vragen.
1: Hoe voel je je nu?
Voel je je fijn in je lichaam? Ben je fit en ben je gelukkig? Schrijf dit nauwkeurig op en ben vooral eerlijk tegen jezelf.
2: Wat wil je bereiken?
Is er een doel wat jij graag wilt bereiken? Wil jij bijvoorbeeld snel aankomen? Schrijf dan op hoe je hier uiteindelijk naartoe wilt gaan!
3: Hoe zal jij het ervaren wanneer je dit lukt?
Stel jezelf voor wat er anders aan je leven kan zijn wanneer jij je doel hebt behaalt. Verdwijnt er iets wat een grote rol speelt? Wat voor een gevoel geeft je dat?
4: Wat gebeurt er als je niet verandert?
Denk aan de toekomst. Wat kan er gebeuren als jij niet verandert? Wat is hiervoor het gevolg voor je gezondheid en je geluk? Wat voor gevoel geeft je dat?
Heb je alles opgeschreven? Mooi zo, leg nu dit briefje weg op een plek zodat je er altijd bij kan. Het gene wat jij hier hebt opgeschreven is jouw noodzaak en dit is dus de reden waarom jij aan de slag gaat. Zorg ervoor dat je het niet kwijtraakt zodat jij er altijd naar terug kan gaan wanneer je dit nodig hebt.
Stap 2: Gebruik concrete en haalbare doelen
Goede voornemens zijn veel meer succesvol wanneer deze concreet zijn. Verschillende onderzoeken tonen aan dat mensen met duidelijke doelen 10x succesvoller zijn. Voor de duidelijkheid: “Het hebben van een droomfiguur” is geen goed voorbeeld van een concreet doel. Denk in plaats daarvan specifieker en in kleinere stappen. Als jij wilt afvallen kun je er beter voor kiezen om aan te geven dat je iedere week 1 kilo wilt afvallen in plaats van aan te geven dat je binnen enkele maanden 30 kilo wilt afvallen. Het tweede doel is niet alleen veel globaler maar ook veel meer onrealistisch. Maak je doelen daarom altijd concreet en houdt het haalbaar
“Acties werken beter dan resultaat”
Voornemens gericht op actie in plaats van resultaat werken veel beter. Onderstaande voorbeelden zijn voornemens gericht op actie.
1: Ik ga 3 keer per week sporten
2: Iedere ochtend zorg ik voor een stevig en voedzaam ontbijt
3:Ik eet nog maar 3 keer per week vis of vlees.
Dit zijn voorbeelden van concrete, meetbare en haalbare doelen. Schrijf deze doelen op et voila je hebt een actieplan gemaakt.
Stap 3: Let op valkuilen!
Valkuilen horen bij het leven. Het kan gebeuren dat je niet altijd je houdt aan je opgestelde doelen. Geen zorgen dit kan gebeuren en hier moet je je vooral niet te druk om maken. Wel moet je hier actie op ondernemen en proberen zo snel mogelijk weer verder te gaan met je doel. Zo voorkom je dat je terugvalt in oude gewoontes waar je vanaf wou komen. Maak je een valkuil mee? Schrijf deze dan op en durf deze zwakke plekken onder ogen te zien.
Stap 4: Deel het met familie en vrienden!
Nu je zelfvertrouwen hebt opgedaan is het tijd om deze doelen te delen met mensen die dichtbij je staan. In de meeste gevallen kun je het beste kiezen om dit te delen met je vrienden en familie. Is het ook je doel om een standpunt te maken? Dan kun je ervoor kiezen om dit ook via facebook te delen zodat iedereen het kan zien en delen. Zorg er in ieder geval voor dat mensen ervan op de hoogte zijn. Het betrekken van mensen bij het volhouden van goede voornemens speelt namelijk een cruciale rol bij langdurig succes!
stap 5: Vier je successen!
Ben je al meerdere maanden of weken bezig met je goede voornemens en zie je al verschil? Vier dan deze successen en verwen jezelf. Tijdens het belonen van jezelf komt er ook dopamine vrij en geef je jezelf nog meer motivatie om goed je best te doen. Schrijf je succes ook op en deel dit met mensen die belangrijk voor je zijn!
Gemiddeld duurt het 3 maanden voordat jij van gedrag verandert!
Wat? 3 maanden om van gedrag te veranderen? Jazeker, voordat jij die nieuwe gewoonte hebt aangeleerd kun je enkele maanden verder zitten. Als jij kast wilt worden en veel wilt gaan fitnessen, dan zal je dat niet meteen in een keer lukken. Voordat jij de nodige discipline en wilskracht hebt ontwikkeld om dit doel te tackelen kun je al enkele maanden verder zijn. Maak je hier echter niet te druk over en blijf gewoon voor je doel gaan.
Denk om je nachtrust!
Goed slapen is enorm belangrijk. Niet alleen voor het functioneren van je lichaam, maar ook voor het behouden van motivatie, inzet en algemene gemoedstoestand. Daarom is het aan te raden om genoeg uren te slapen en dat wanneer je dit niet lukt , je dit op een ander moment in haalt. Voel je jezelf wat minder fijn of sta je minder sterk in je schoenen? Ga dan die dag wat eerder naar bed. Je zult al snel merken dat je de dag erna meer energie hebt en er veel sterker voor staat.
WEB 2.0 are strong backlinks for its Domain Authority. I am providing High Domain Authority WEB 2 Contextual/Article Backlinks. If your On-Page SEO is appropriately fixed and your Keyword is medium-hard, you can easily rank your site with Diamond Package.
Types Of Backlink:
-WEB 2.0 Contextual/Article 100% Dofollow, #DA26-90]
-WEB 2.0 WiKi Contextual/Article 100% Dofollow, #DA10-17]
-WEB 2.0 Profiles 90% Dofollow, #DA10-90]
-WEB 2.0 Social BookMark Profile 5% Dofollow, #DA20-30]
-Social BookMark HQ Profile 20% Dofollow, #DA40-90]
-High Quality Profile Links 30% Dofollow, #DA10-65]
-Forum Profile 100% Dofollow, #DA10-85]
-EDU Profile 100% Dofollow, #DA30-90]
-High Domain Authority Profile 40% Dofollow, #DA30-90]
Diamond Package $50 Time Offer Only $15, 70% Off]
-All Types Of Backlinks
-Contextual/Article Backlink: 150
-Total Backlinks: 1300
-Referring Domain: 1300
-Referring IPs: 1280
-7 URLs & 7 Keywords
-Details Reports: XLSX,CSV,TEXT,PDF
Get this Exclusive Backlink Package for only $15
Get it from FIVERR: https://itwise.link/web2backlink
#1 Freelancing Site, 100% Secure Payment
#It is Limited Time Offer & To Get this Offer, You need to Message me. Simply Copy the Below Text and Send it to me.
“Hi, I was invited by your email on my website, and I want to buy your backlink service at Discounted Price. Send your discount offer.”